Retraite
Iedereen heeft er baat bij zichzelf van tijd tot tijd terug te trekken uit de wereld

Dagen waarin je even helemaal tot jezelf mag komen, gaat onthaasten en de kracht en zachtheid van stilte mag ervaren in de magische verbondenheid van stil samen-zijn.

Een retraite geeft je de mogelijkheid om jezelf te herijken, te kijken wat er van binnen in jou speelt en vervolgens opnieuw te bepalen van waaruit je verder gaat in je leven.
Ontspannen, pijn helen, balans opmaken; iedereen komt met een eigen reden en neemt iets anders mee uit de retraite terug in zijn eigen leven.

Je neemt de tijd om onder de oppervlakte te kijken, naar de diepere lagen in jezelf en naar de zachte stemmen te luisteren die in het dagelijks leven vaak overstemd worden. Er is een digitale detox, je gaat kijken wat er gebeurt als je alle prikkels van buiten weg laat.
Het programma wat wordt aangeboden is erop gericht dat je tot ontspanning komt, naar binnen gaat en zoveel mogelijk jezelf liefdevol ontvangt.

Voorbeeld van een dagstructuur:
Meditatie met wakker worden, in je lijf komen.
Ontbijt
Moment van samenzijn, thema van de dag inleiden- ieder kan met zijn eigen vraag/thema ‘zijn’.
Lunch
Middagprogramma met meditatie en individuele sessie.
Diner
Avond: Moment van delen en programma

Er is ruimte om facultatief mee te doen met het programma zodat je je eigen impulsen kan volgen. Er is eigen tijd om te wandelen, lezen, lummelen, schrijven en tekenen en voor een individueel gesprek/klankmassage.
Alle (vegetarische) maaltijden worden verzorgd.

Het programma biedt afwisseling in:

  • Zacht lichaamswerk of actieve meditaties zodat je in contact komt met de wijsheid van je lichaam
  • Stilte-wandelingen
  • Creatieve opdrachten
  • Schrijfopdrachten om te pelgrimeren door de dagen
  • Meditaties en ademoefeningen
  • Klankschalen massage
  • Inspirerende boeken
  • Individueel gesprek
  • Individuele klankschalen massage

 

Locatie: OHANA Well Being Center, Brummen
Een hele fijne, sfeervolle locatie met een- of tweepersoonskamers.
Voor heerlijk vegetarisch eten wordt gezorgd, als je dieetwensen hebt is dat (meestal) geen probleem.


Data volgende retraites:

27-30 oktober 2022
26-29 januari 2023

NIEUWJAARSRETRAITE 7- 10 januari 2022
Van vrijdag 17 uur – maandag 16 uur.

Het jaar stil beginnen om je intenties voor het nieuwe jaar extra kracht bij te zetten.
We gaan de intenties mede creatief vorm geven zodat er meer en meer diepere intuïtieve lagen aangeraakt kunnen worden en je ook iets ’tastbaars’ mee naar huis kan nemen.

 

PAASRETRAITE: ‘Wat de dood ons leert over voluit leven’
Vrijdagmiddag 15 april tot maandagmiddag 18 april 2022

 Het Paasweekend is een prachtig feest als metafoor voor het ‘overwinnen’ van de dood.
Je bent welkom op onze stilteretraite om dit weekend te gebruiken om je meer tot de dood te leren verhouden en het leven erachter te ontdekken.

Er is zoveel te zeggen over de dood, zoveel kanten te onderzoeken.
Het aankijken van de dood kan een behoorlijke confrontatie zijn en tegelijkertijd het leven intensiveren.
De kernwaarheid is dat alles komt en alles gaat: elke gedachte, elk gevoel gaat voorbij en elke vorm valt uiteen. Als je dit inziet dan realiseer je dat de dood elke dag onderdeel is van het leven.
Door te contempleren op de dood zien we waarin we vasthouden, gehecht zijn, bang zijn voor veranderingen en kunnen we tevens ons gewaar worden waar we ons inhouden en terughouden in het leven.
De gezamenlijke stilte biedt een toevluchtsoord wat je veel ruimte kan geven voor onderzoek en we bieden een bedding om hier zacht en liefdevol aanwezig mee te zijn.
In het onderzoek naar de dood ligt vooral een uitnodiging om voluit te leven!
Onder andere is het boek ‘De 5 inzichten, wat de dood ons kan leren om voluit in het leven te staan’ van Frank Ostaseski inspiratiebron voor dit bijzondere weekend.

Praktisch:
Samen zijn we grote delen van de dag in stilte, dit vormt een krachtig veld waarin je met jezelf kan zijn en tegelijkertijd verbonden bent met elkaar.
Naast stilte werken we met verschillende vormen die ‘openend’ werken zoals zacht lichaamswerk in de ochtend en meditaties, klank en creatieve opdrachten.
In de ochtend en avond delen we onze ervaringen met elkaar.


Bijdrage €450
Mocht dit bedrag een probleem zijn, neem gerust contact op.
Kom je samen: -10% op tweepersoonskamer.

Maximaal aantal deelnemers is 12.

De retraites vinden plaats onder begeleiding van Liesbeth Niesten en Ron Eijkelhof

Over Liesbeth Niesten
Stilte is voor mij een plek waar ik me thuis voel, het geeft me letterlijk ruimte, de ruimte waarin alles welkom is, zowel het aangename als het lastige. En ook ruimte om stil te staan en erachter te komen wat onder de oppervlakte speelt.
Het thema van de dood is iets wat me al heel lang fascineert en ook meemaak door mijn werk in de palliatief-terminale zorg, waarin het voor mij gaat over essentie en waar ik mijn eigen houding t.o.v. de dood en loslaten in tegenkom.
Ik zie de dood niet als het einde maar eerder als een poort naar een andere dimensie.
Mijn kijk op de dood veranderde volledig door het feit dat boeddhisten dit als het meest transformatieve punt in hun leven zien en zich zoveel mogelijk hierop voorbereiden.
Hierdoor ging ik anders tegen de dood aankijken en het zien als vast onderdeel van het leven, niet alleen aan het einde maar ook in het dagelijks leven in oefenen in loslaten en in overgave zijn aan het leven.

Over Ron Eijkelhof
Voor mij is een retraite even alles stilzetten wat in het dagelijks bestaan door blijft gaan. Even terug naar mezelf en de ruimte scheppen om naar het leven te kijken dat ik leef. Vaak kan ik dan pas zien dat het leven zich niet aan mij voltrekt, maar dat ik keuzes kan maken.
Wat ik in het kort over mijzelf zou willen zeggen: Ik volgde een veelkleurig pad dat startte in India bij Osho van waaruit ik een opleiding voor lichaamsgerichte therapie volgde en meditatie in mijn leven integreerde. Kwam door de jaren heen in aanraking met sjamanisme, tantra en boeddhisme en ervoer ik meer verdieping in meditatie in de jaren dat ik training volgde bij Jan Geurtz.

Klik hier als je meer informatie wenst.

Back to top