Retraite
Iedereen heeft er baat bij zichzelf van tijd tot tijd terug te trekken uit de wereld

Dagen waarin je even helemaal tot jezelf mag komen, gaat onthaasten en de kracht en zachtheid van stilte mag ervaren in de magische verbondenheid van stil samen-zijn.

Een retraite geeft je de mogelijkheid om jezelf te herijken, te kijken wat er van binnen in jou speelt en vervolgens opnieuw te bepalen van waaruit je verder gaat in je leven.
Ontspannen, pijn helen, balans opmaken; iedereen komt met een eigen reden en neemt iets anders mee uit de retraite terug in zijn eigen leven.

Je neemt de tijd om onder de oppervlakte te kijken, naar de diepere lagen in jezelf en naar de zachte stemmen te luisteren die in het dagelijks leven vaak overstemd worden. Er is een digitale detox, je gaat kijken wat er gebeurt als je alle prikkels van buiten weg laat.
Het programma wat wordt aangeboden is erop gericht dat je tot ontspanning komt, naar binnen gaat en zoveel mogelijk jezelf liefdevol ontvangt.

Voorbeeld van een dagstructuur:
Meditatie met wakker worden, in je lijf komen.
Ontbijt
Moment van samenzijn, afstemming op thema en programma.
Lunch
Middagprogramma met meditatie en individuele sessie.
Diner
Avond: Moment van delen en programma

Er is ruimte om facultatief mee te doen met het programma zodat je je eigen impulsen kan volgen. Er is eigen tijd om te wandelen, lezen, lummelen, schrijven en tekenen en voor een individueel gesprek/klankmassage.

Praktisch:
Samen zijn we bijna de gehele dag in stilte, dit vormt een krachtig veld waarin je met jezelf kan zijn en tegelijkertijd verbonden bent met elkaar.
Naast stilte werken we met verschillende vormen die ‘openend’ werken zoals zacht lichaamswerk in de ochtend en meditaties, klank en creatieve opdrachten.
In de ochtend en avond delen we vanuit de stilte kort onze ervaringen met elkaar.

Het programma biedt afwisseling in:
Zacht lichaamswerk of actieve meditaties zodat je in contact komt met de wijsheid van je lichaam
Stilte-wandelingen
Creatieve opdrachten
Schrijfopdrachten om te pelgrimeren door de dagen
Meditaties en ademoefeningen
Klankschalen
Inspirerende boeken
Individueel gesprek
Individuele klankschalen massage bij te boeken ter plekke a €45

Locatie: OHANA Well Being Center, Brummen
Een hele fijne, sfeervolle locatie met een- of tweepersoonskamers.
Voor heerlijk biologisch vegetarisch eten wordt gezorgd, als je dieetwensen hebt is dat (meestal) geen probleem.

LENTERETRAITE  4-7 mei 2023
Ontluiken in stilte, wat wil er in jou naar buiten komen, zichtbaar worden?
Op 5 mei kijken we naar waar je in jezelf vrede mee wilt sluiten.
Licht vinden in dat wat je ‘donker’ noemt.

NAJAARSRETRAITE 2-5 november 2023
Van donderdag 17 uur – zondag 17 uur.
Van doen naar Zijn.

De dagen worden steeds korter en we gaan letterlijk en figuurlijk meer naar binnen.
We zijn gewend om in het ‘doen’ te leven en nu mag je ontspannen en vertragen.
In deze stiltedagen mag je ‘zijn’, even de wereld buiten je laten en naar binnen keren. En meer verbinding maken met je Zijnskwaliteiten.

NIEUWJAARSRETRAITE 4-7 januari 2024
Van donderdag 17 uur – zondag 17 uur.
Het nieuwe jaar beginnen om te bezinnen en te beginnen.

Contact met wie je bent
Als je in stilte bent en los komt van ‘de wereld’, kom je in contact met wat er van binnen in je speelt, in plaats van dat je reageert op wat er van buiten op je afkomt. Je kan makkelijker luisteren naar jezelf en de diepere lagen waar je in het dagelijks leven minder mee in contact bent.
Daarbij ga je meer en meer ervaren dat je meer bent dan je gedachten en gevoelens.
In onze retraites kijken we zoveel mogelijk met een liefdevolle blik en vanuit de neutrale positie van de observator.


Bijdrage begeleiding inclusief eten, drinken, tussendoortjes en 3 overnachtingen
€ 450 minimum
€ 550
€ 650 voor wie het zakelijk kan declareren.
Overleg over betaling mogelijk.

Maximaal aantal deelnemers is 12.
Je bent van harte welkom!

De retraites vinden plaats onder begeleiding van Liesbeth Niesten en Ron Eijkelhof

Over Liesbeth Niesten
De stilte is voor mij de inspiratieplek om me af te stemmen op iets dat groter is dan mezelf.
De stilte kan heerlijk voelen, totaal vrij, maar ook allerlei ongemak naar boven brengen. Dit alles onder ogen te komen en te onderzoeken hoe ik vanuit liefde en compassie daarmee kan zijn, ligt voor mij de uitdaging en ik neem anderen vanuit mijn eigen kwetsbaarheid daar graag in mee.
Deze tijd vraagt om verstilling omdat je snel wordt meegezogen in de hectiek van alledag. Een retraite is dan ook een mooi ijkpunt om te kijken waar je zelf staat en waar een verlangen is om te ont-wikkelen. Ik ben van mening dat alles al aanwezig is en dat wat je aandacht geeft, zal groeien.
Zelf heb ik veel aan bewustzijn-ontwikkeling gedaan en blijf daar mee bezig om meer en meer vrij te worden en vanuit mijn hart te leven. Ik ben van huis uit musicus en werk mede in terminale zorg aan huis.
Van 2010-2012 deed ik de opleiding ‘Instrument voor hulp’ bij het ITIP, waarbij ik leerde om mezelf in te zetten in het werken met andere mensen. Ik houd ervan om de diepte in te gaan met mensen en vanuit gelijkwaardigheid samen op te lopen.

Over Ron Eijkelhof
Voor mij is een retraite even alles stilzetten wat in het dagelijks bestaan door blijft gaan. Even terug naar mezelf en de ruimte scheppen om naar het leven te kijken dat ik leef. Vaak kan ik dan pas zien dat het leven zich niet aan mij voltrekt, maar dat ik keuzes kan maken.
Wat ik in het kort over mijzelf zou willen zeggen: ik volgde een veelkleurig pad dat startte in India bij Osho van waaruit ik een opleiding voor lichaamsgerichte therapie volgde en meditatie in mijn leven integreerde. Kwam door de jaren heen in aanraking met sjamanisme, tantra en boeddhisme en ervoer ik meer verdieping in meditatie in de jaren dat ik training volgde bij Jan Geurtz.
Ik ben steeds meer gaan zien dat alles wat ik kan bedenken niet per se waar is en dat ik de keuze heb waarnemer te zijn ongeacht de omstandigheden. Ook na al die jaren is het gewoon elke dag weer opnieuw een uitdaging te zijn met de omstandigheden die het leven mij voor de voeten werpt.
Ik ben nu werkzaam als fotograaf waarbij ik mij voornamelijk toeleg op het in beeld brengen van mensen in hun werkelijke essentie onder de lagen van de ego vorm. www.roneijkelhof.nl

Klik hier als je meer informatie wenst.

Back to top