Retraite
Iedereen heeft baat bij zichzelf van tijd tot tijd terug te trekken uit de wereld

Dagen waarin je even helemaal tot jezelf mag komen, gaat onthaasten en de kracht en zachtheid van stilte mag ervaren in de magische verbondenheid van stil samen-zijn.

Een retraite geeft je de mogelijkheid om jezelf te herijken, te kijken wat er van binnen in jou speelt en vervolgens opnieuw te bepalen van waaruit je verder gaat in je leven.
Ontspannen, pijn helen, balans opmaken; iedereen komt met een eigen reden en neemt iets anders mee uit de retraite terug in zijn eigen leven.

Je neemt de tijd om onder de oppervlakte te kijken, naar de diepere lagen in jezelf en naar de zachte stemmen te luisteren die in het dagelijks leven vaak overstemd worden. Er is een digitale detox, je gaat kijken wat er gebeurt als je alle prikkels van buiten weg laat.
Het programma wat wordt aangeboden is erop gericht dat je tot ontspanning komt, naar binnen gaat en zoveel mogelijk jezelf liefdevol ontvangt.

Wat wordt er aangeboden?
Er is een thema en dagstructuur waarin je kan kiezen in hoeverre je eraan meedoet. Ieder kan met zijn eigen vraag/thema ‘zijn’.
Er is ruim eigen tijd om te wandelen, lezen, lummelen, schrijven en tekenen en voor een individueel gesprek.
Alle (vegetarische) maaltijden worden verzorgd.
Maximaal aantal deelnemers is 12.

Afwisseling in:

  • Zacht lichaamswerk of actieve meditaties zodat je in contact komt met de wijsheid van je lichaam
  • Stilte-wandelingen
  • Schrijfopdrachten om te pelgrimeren door de dagen
  • Meditaties en ademoefeningen
  • Klankschalen massage
  • Individueel gesprek
  • Inspirerende teksten
  • Lezing(en) van Eckhart Tolle

Mindful
Om meditatie-in-actie te oefenen zijn er beurtelings wat lichte corvee werkzaamheden te doen zoals tafel dekken, afruimen en afwassen.

Retraite 3-5 januari ‘Intentie voor het nieuwe jaar’
Van vrijdagmiddag 16 uur tot zondag 17 uur ben je welkom om stil te staan bij het nieuwe jaar dat voor je ligt.
En zo te komen tot je eigen metta-gebed, waarin je opschrijft wat jouw intentie is voor 2020, om jezelf daar door het jaar heen aan te herinneren.
In een mettameditatie cultiveer je gedachten van welwillendheid en vriendelijkheid voor jezelf en alle levende wezens.
Maximaal aantal deelnemers is 12 mensen.
Locatie: Hof van Kairos te Winterswijk

Retraite 23-26 maart ‘Ontluiken’
Van maandag 17 uur tot donderdag 15 uur.
Na de periode van inkeer in de winter, wordt het steeds lichter en kun je kijken wat bij jou aandacht en zorg nodig heeft om verder te kunnen ontluiken. Wat wil tot groei komen en wat is daarvoor nodig? En juist in het niet-doen in een retraite is zoveel te ontdekken…
Locatie: Hof van Kairos te Winterswijk

Retraite 27- 29 november ‘Licht in de donkerte’
Het wordt steeds donkerder buiten. Dat beïnvloedt ons ook van binnen. We gaan in deze retraite naar binnen in onszelf op zoek naar wat jou ‘verlicht’.  En kan je daarbij ook houden van de donkerte in jezelf?
Locatie: Hof van Kairos te Winterswijk


Bijdrage weekenden:
€295 voor minima
€345 (voor ZZP-ers ex BTW)

Bijdrage midweek:
€395 voor minima
€445 (voor ZZP-ers ex BTW)

De retraites vinden plaats onder begeleiding van Liesbeth Niesten en Ron Eijkelhof

Over Ron Eijkelhof
Voor mij is een retraite even alles stilzetten wat in het dagelijks bestaan door blijft gaan. Even terug naar mezelf en de ruimte scheppen om naar het leven te kijken dat ik leef. Vaak kan ik dan pas zien dat het leven zich niet aan mij voltrekt, maar dat ik keuzes kan maken.
Wat ik in het kort over mijzelf zou willen zeggen: Ik volgde een veelkleurig pad dat startte in India bij Osho van waaruit ik een opleiding voor lichaamsgerichte therapie volgde en meditatie in mijn leven integreerde. Kwam door de jaren heen in aanraking met sjamanisme, tantra en boeddhisme en ervoer ik meer verdieping in meditatie in de jaren dat ik training volgde bij Jan Geurtz.
Ik ben steeds meer gaan zien dat alles wat ik kan bedenken niet per se waar is en dat ik de keuze heb waarnemer te zijn ongeacht de omstandigheden. Ook na al die jaren is het gewoon elke dag weer opnieuw een uitdaging te zijn met de omstandigheden die het leven mij voor de voeten werpt.
Ik werkte jaren als begeleider van mensen met niet aangeboren hersenletsel, maar ben nu werkzaam als fotograaf waarbij ik mij voornamelijk toeleg op het in beeld brengen van mensen in hun werkelijke essentie onder de lagen van de ego vorm.

Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.
~ Aldous Huxley

Klik hier als je meer informatie wenst.