Retraite
Iedereen heeft baat bij zichzelf van tijd tot tijd terug te trekken uit de wereld

Dagen waarin je even helemaal tot jezelf mag komen, gaat onthaasten en de kracht en zachtheid van stilte mag ervaren in de magische verbondenheid van stil samen-zijn.

Een retraite geeft je de mogelijkheid om jezelf te herijken, te kijken wat er van binnen in jou speelt en vervolgens opnieuw te bepalen van waaruit je verder gaat in je leven.
Ontspannen, pijn helen, balans opmaken; iedereen komt met een eigen reden en neemt iets anders mee uit de retraite terug in zijn eigen leven.

Je neemt de tijd om onder de oppervlakte te kijken, naar de diepere lagen in jezelf en naar de zachte stemmen te luisteren die in het dagelijks leven vaak overstemd worden. Er is een digitale detox, je gaat kijken wat er gebeurt als je alle prikkels van buiten weg laat.
Het programma wat wordt aangeboden is erop gericht dat je tot ontspanning komt, naar binnen gaat en zoveel mogelijk jezelf liefdevol ontvangt.

Wat wordt er aangeboden?
Dagstructuur:
Ochtend met wakker worden, in je lijf komen
Ontbijt
Moment van samenzijn, thema van de dag inleiden. Ieder kan met zijn eigen vraag/thema ‘zijn’.
Rest van de ochtend vrij
Lunch
Middagprogramma met meditatie en individuele sessie.
Diner
Avond: Moment van delen en programma

Er is ruim eigen tijd om te wandelen, lezen, lummelen, schrijven en tekenen en voor een individueel gesprek.
Alle (vegetarische) maaltijden worden verzorgd.
Maximaal aantal deelnemers is 12.

Afwisseling in:

  • Zacht lichaamswerk of actieve meditaties zodat je in contact komt met de wijsheid van je lichaam
  • Stilte-wandelingen
  • Schrijfopdrachten om te pelgrimeren door de dagen
  • Meditaties en ademoefeningen
  • Klankschalen massage
  • Individueel gesprek
  • Individuele Acces bars sessie of klankschalen massage

Retraite 27- 29 november ‘Licht in de donkerte’
Van vrijdag 16 uur – zondag 17 uur.
Het wordt steeds donkerder buiten. Dat beïnvloedt ons ook van binnen. We gaan in deze retraite naar binnen in onszelf op zoek naar wat jou ‘verlicht’.  Voor de drukke decembermaand helemaal tot jezelf komen en opladen.
Locatie: Hof van Kairos te Winterswijk


Bijdrage weekenden:
€395
€295 voor minima

De retraites vinden plaats onder begeleiding van Liesbeth Niesten en Ron Eijkelhof

Over Ron Eijkelhof
Voor mij is een retraite even alles stilzetten wat in het dagelijks bestaan door blijft gaan. Even terug naar mezelf en de ruimte scheppen om naar het leven te kijken dat ik leef. Vaak kan ik dan pas zien dat het leven zich niet aan mij voltrekt, maar dat ik keuzes kan maken.
Wat ik in het kort over mijzelf zou willen zeggen: Ik volgde een veelkleurig pad dat startte in India bij Osho van waaruit ik een opleiding voor lichaamsgerichte therapie volgde en meditatie in mijn leven integreerde. Kwam door de jaren heen in aanraking met sjamanisme, tantra en boeddhisme en ervoer ik meer verdieping in meditatie in de jaren dat ik training volgde bij Jan Geurtz.
Ik ben steeds meer gaan zien dat alles wat ik kan bedenken niet per se waar is en dat ik de keuze heb waarnemer te zijn ongeacht de omstandigheden.
Ik werkte jaren als begeleider van mensen met niet aangeboren hersenletsel, maar ben nu werkzaam als fotograaf waarbij ik mij voornamelijk toeleg op het in beeld brengen van mensen in hun werkelijke essentie.

Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.
~ Aldous Huxley

Klik hier als je meer informatie wenst.