Retraite
Iedereen heeft er baat bij zichzelf van tijd tot tijd terug te trekken uit de wereld

Dagen waarin je even helemaal tot jezelf mag komen, gaat onthaasten en de kracht en zachtheid van stilte mag ervaren in de magische verbondenheid van stil samen-zijn.

Een retraite geeft je de mogelijkheid om jezelf te herijken, te kijken wat er van binnen in jou speelt en vervolgens opnieuw te bepalen van waaruit je verder gaat in je leven.
Ontspannen, pijn helen, balans opmaken; iedereen komt met een eigen reden en neemt iets anders mee uit de retraite terug in zijn eigen leven.

Je neemt de tijd om onder de oppervlakte te kijken, naar de diepere lagen in jezelf en naar de zachte stemmen te luisteren die in het dagelijks leven vaak overstemd worden. Er is een digitale detox, je gaat kijken wat er gebeurt als je alle prikkels van buiten weg laat.
Het programma wat wordt aangeboden is erop gericht dat je tot ontspanning komt, naar binnen gaat en zoveel mogelijk jezelf liefdevol ontvangt.

Voorbeeld van een dagstructuur:
Meditatie met wakker worden, in je lijf komen.
Ontbijt
Moment van samenzijn, thema van de dag inleiden- ieder kan met zijn eigen vraag/thema ‘zijn’.
Lunch
Middagprogramma met meditatie en individuele sessie.
Diner
Avond: Moment van delen en programma

Er is ruimte om facultatief mee te doen met het programma zodat je je eigen impulsen kan volgen. Er is eigen tijd om te wandelen, lezen, lummelen, schrijven en tekenen en voor een individueel gesprek/klankmassage.
Alle (vegetarische) maaltijden worden verzorgd.

Het programma biedt afwisseling in:

  • Zacht lichaamswerk of actieve meditaties zodat je in contact komt met de wijsheid van je lichaam
  • Stilte-wandelingen
  • Creatieve opdrachten
  • Schrijfopdrachten om te pelgrimeren door de dagen
  • Meditaties en ademoefeningen
  • Klankschalen massage
  • Inspirerende boeken
  • Individueel gesprek
  • Individuele klankschalen massage bij te boeken ter plekke a €45

 

Locatie: OHANA Well Being Center, Brummen
Een hele fijne, sfeervolle locatie met een- of tweepersoonskamers.
Voor heerlijk vegetarisch eten wordt gezorgd, als je dieetwensen hebt is dat (meestal) geen probleem.

NIEUWJAARSRETRAITE 5- 8 januari 2023
Van donderdag 17 uur – zondag 16 uur.

Het jaar stil beginnen om je intenties voor het nieuwe jaar extra kracht bij te zetten.

Ontspannen en loslaten
Door alles wat er de hele dag op ons afkomt kunnen we steeds moeilijker ‘echt’ ontspannen. Ons zenuwstelsel staat onder druk.
Hoe kunnen we ons goed ontspannen en loslaten?
In deze stiltedagen mag je ‘zijn’, even de wereld buiten je laten en naar binnen keren.
In het nieuwe jaar kun je zo een intentie laten ontvouwen en dit intuïtief met beelden vormgeven onder bezielende begeleiding van Marievonne van der Pijl.

Praktisch:
Samen zijn we grote delen van de dag in stilte, dit vormt een krachtig veld waarin je met jezelf kan zijn en tegelijkertijd verbonden bent met elkaar.
Naast stilte werken we met verschillende vormen die ‘openend’ werken zoals zacht lichaamswerk in de ochtend en meditaties, klank en creatieve opdrachten.
In de ochtend en avond delen we onze ervaringen met elkaar.


Bijdrage €450 voor wie dit kan of zakelijk kan declareren.
Kom je samen: -10% op tweepersoonskamer.

Als je mee helpt faciliteren dan kost de retraite € 325

Maximaal aantal deelnemers is 12.
Je bent van harte welkom!

De retraites vinden plaats onder begeleiding van Liesbeth Niesten en Ron Eijkelhof

Over Liesbeth Niesten
Stilte is voor mij een plek waar ik me thuis voel, het geeft me letterlijk ruimte, de ruimte waarin alles welkom is, zowel het aangename als het lastige. En ook ruimte om stil te staan en erachter te komen wat onder de oppervlakte speelt.
Het thema van de dood is iets wat me al heel lang fascineert en ook meemaak door mijn werk in de palliatief-terminale zorg, waarin het voor mij gaat over essentie en waar ik mijn eigen houding t.o.v. de dood en loslaten in tegenkom.
Ik zie de dood niet als het einde maar eerder als een poort naar een andere dimensie.
Mijn kijk op de dood veranderde volledig door het feit dat boeddhisten dit als het meest transformatieve punt in hun leven zien en zich zoveel mogelijk hierop voorbereiden.
Hierdoor ging ik anders tegen de dood aankijken en het zien als vast onderdeel van het leven, niet alleen aan het einde maar ook in het dagelijks leven in oefenen in loslaten en in overgave zijn aan het leven.

Over Ron Eijkelhof
Voor mij is een retraite even alles stilzetten wat in het dagelijks bestaan door blijft gaan. Even terug naar mezelf en de ruimte scheppen om naar het leven te kijken dat ik leef. Vaak kan ik dan pas zien dat het leven zich niet aan mij voltrekt, maar dat ik keuzes kan maken.
Wat ik in het kort over mijzelf zou willen zeggen: Ik volgde een veelkleurig pad dat startte in India bij Osho van waaruit ik een opleiding voor lichaamsgerichte therapie volgde en meditatie in mijn leven integreerde. Kwam door de jaren heen in aanraking met sjamanisme, tantra en boeddhisme en ervoer ik meer verdieping in meditatie in de jaren dat ik training volgde bij Jan Geurtz.

Klik hier als je meer informatie wenst.

Back to top