Muziek
Muziek ontstaat in de magie van het moment...

Muziek geeft ontspanning en energie, brengt verlichting, heelt, stelt gerust en verjaagt pijn.

De muziek die ik maak ontstaat in de magie van het moment en is geïnspireerd op jou, een thema, gevoel of woord. Er ontstaat een improvisatie die je raakt, die je meeneemt naar andere sferen en verbindt met diepere lagen in jezelf.
Ik speel (dwars)fluit en shakuhachi (Japanse bamboefluit uit de Zentraditie) en daarnaast zing ik en beschik over prachtige klankschalen.
Jarenlang ben ik werkzaam geweest als klassiek uitvoerend musicus in vele ensembles en orkesten totdat ik een blessure kreeg. Wat eerst een obstakel leek werd een nieuwe stroom waarbij ik ging improviseren.
De muziek die ik maak sluit aan bij jouw vraag of situatie en rijst op vanuit stilte, het mysterie en het leven zelf, met zijn donker en licht.
Om een idee te krijgen wat voor muziek ik maak: onderaan de pagina staan opnames.

Muziek bij diverse vieringen
De muziek ondersteunt bijzondere gelegenheden zoals een boekpresentatie, vernissage, herdenking, begrafenis of enig andere ceremonie.
Ik maak muziek die is afgestemd op de gebeurtenis en de muziek die klinkt draagt bij aan verdieping en tilt het momentum op.

Muziek in de palliatieve/terminale fase
Met klankschalen, stem en de shakuhachi (Japanse fluit uit de Zentraditie) maak ik aan bed muziek vanuit mijn hart en ziel om te troosten, ontspannen, los te laten en gevoelens te laten stromen.

Stiltemuziek in concertvorm

Spelen met stilte; het blijft een verrassend spel, vanuit stilte muziek op te laten komen en uit te laten monden in stilte. We laten als musici onszelf verrassen door de muziek die tot uiting komt, alles is welkom!
Iedere stilte na de muziek ‘klinkt’ anders. 
En met alle instrumenten die we spelen, van piano tot zang, van hangdrum tot fluit, van Shruti box tot klankschaal; er is er zoveel te beleven.
 
Welkom op deze muzikale meditatie en reis rondom stilte!
Aandacht voor dit moment creëert een plek om in jezelf tot rust te komen en de muziek zijn werking te laten doen.

Zie agenda voor speeldata.

Klankschalenmassage
Door middel van het plaatsen van klankschalen op of in de nabijheid van het lichaam trillen de magische klanken van de schalen diep door in het lichaam. Dit zorgt voor een diepe ontspanning.

Een klankschalensessie duurt ongeveer 60 a 70 min en kost €65

De shakuhachi vertolkt stiltemuziek en is een Japanse bamboefluit die oorspronkelijk werd gebruikt als meditatiemiddel in de Zenkloosters. Het heeft een klank die heel dicht bij de natuur ligt en verstilling en diepe ontspanning kan brengen. Bij deze muziek draait het niet om de speler, noch de noten, maar de stilte tussen en achter de noten.

Coaching voor musici
Vanuit mijn aandoening focale dystonie ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van het vinden van nieuwe wegen in musiceren.
Thema’s als podiumangst, vergroten van je expressie en authenticiteit liggen me na aan het hart, omdat daarin mijn eigen worsteling ligt.
Zie ook mijn verhaal bij VERDIEPING over het ont-wikkelen van mijzelf als musicus.

Elke laatste zondagochtend van de maand, ‘Spelen met stilte’ in Zutphen. Zie de agenda voor data concerten.

Hieronder improvisaties met fluit/ zang en spacedrum (door Joep Everts)

Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.
~ Plato

Vragen? Stel ze gerust door hier te klikken.

Back to top