Muziek
Muziek ontstaat in de magie van het moment...

Muziek verbindt, geeft leven en energie, brengt verlichting, heelt, stelt gerust en verjaagt pijn.

De muziek die ik maak ontstaat in de magie van het moment en is geïnspireerd op jou, een thema, gevoel of woord. Er ontstaat een improvisatie die je raakt, die je meeneemt naar andere sferen en verbindt met diepere lagen in jezelf.
Ik speel (dwars)fluit en shakuhachi (Japanse bamboefluit uit de Zentraditie) en daarnaast zing ik, onder andere in combinatie met piano, slagwerk of gitaar.
Jarenlang ben ik werkzaam geweest als klassiek uitvoerend musicus in vele ensembles en orkesten. Jaren geleden kreeg ik een blessure waardoor ik voorgeschreven muziek niet meer kon spelen. Zo begon ik met improviseren en puur van binnenuit muziek maken. Ik houd van het spelen/zingen vanuit de stilte, het mysterie en het leven zelf, met zijn donker en licht, soms zoet en soms rauw.

Muziek bij vieringen
De muziek ondersteunt bijzondere gelegenheden zoals een boekpresentatie, vernissage, herdenking, huwelijk, begrafenis of enig andere ceremonie. Ik maak muziek die is afgestemd op een persoon, thema’s, gevoelens of sfeer en de muziek die klinkt draagt bij aan verdieping en tilt het momentum op.

Stiltemuziek
De shakuhachi vertolkt stiltemuziek en is een Japanse bamboefluit die oorspronkelijk werd gebruikt als meditatiemiddel in de Zenkloosters. Het heeft een klank die heel dicht bij de natuur ligt en verstilling en diepe ontspanning kan brengen. Bij deze muziek draait het niet om de speler, noch de noten, maar de stilte tussen en achter de noten. Stiltemuziek kan gespeeld worden bij meditaties, retraites, uitvaarten en andere stiltemomenten.

Muziek bij vrije dans
Samen met piano/gitaar en slagwerk maak ik geïmproviseerde muziek bij 5Ritme dans of trance dans. Daarbij vindt een hele actieve wisselwerking plaats tussen de dans die voortkomt uit de inspiratie van de muziek en de muziek die geïnspireerd wordt door de dansers.

Coaching voor musici
Vanuit mijn aandoening focale dystonie ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van het vinden van nieuwe wegen in musiceren, en het gebruiken van muziek als middel, in plaats van musiceren als doel. Zie ook mijn verhaal bij VERDIEPING over het ont-wikkelen van mijzelf als musicus.

Daarnaast bied ik coaching in omgaan met podiumangst, expressie vergroten en je authenticiteit ontwikkelen als musicus.

Elke laatste zondagochtend van de maand, ‘Het geluid van de stilte’ in Zutphen. Zie de agenda voor data concerten.

Hieronder improvisaties met fluit/ zang en spacedrum (door Joep Everts)

Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.
~ Plato

Vragen? Stel ze gerust door hier te klikken.

Back to top