Muziek
Muziek ontstaat in de magie van het moment...

Muziek neemt je mee, verder dan het woord….

De muziek die ik maak ontstaat in de magie van het moment en is geïnspireerd op jou, een thema, gedicht, stilte. Er ontstaat een improvisatie die je raakt, die je meeneemt naar andere sferen en verbindt met diepere lagen in jezelf. Deze muziek brengt ontspanning, maar ook energie en heling en kan in zijn speelsheid ook een lach op je gezicht brengen.

Ik speel (dwars)fluit en shakuhachi (Japanse bamboefluit uit de Zentraditie) en daarnaast zing ik en beschik over prachtige klankschalen.
Ik kan mezelf begeleiden met shrutibox, drum en soundscapes met een loopstation.
Jarenlang ben ik werkzaam geweest als klassiek uitvoerend musicus in vele ensembles en orkesten totdat ik een blessure kreeg. Wat eerst een obstakel leek, werd een nieuwe intuïtieve stroom waarbij ik ging improviseren.

Om een idee te krijgen wat voor muziek ik maak: onderaan de pagina staan opnames.

Muziek bij diverse vieringen
De muziek ondersteunt bijzondere gelegenheden zoals een boekpresentatie, vernissage, herdenking, begrafenis of enig andere ceremonie.
Ik maak muziek die is afgestemd op de gebeurtenis en de muziek die klinkt draagt bij aan verdieping en tilt het momentum op


Stiltemuziek in concertvorm
Spelen met stilte; het blijft een verrassend spel, vanuit stilte muziek in het moment op te laten komen en uit te laten monden in stilte.
Iedere stilte na de muziek ‘klinkt’ anders.
En met alle instrumenten die ik speel, fluiten, shakuhachi, klankschalen, shrutibox, drum; er is er zoveel te beleven.
Aandacht voor dit moment creëert een plek om in jezelf tot rust te komen en de muziek zijn werking te laten doen.

Zie de agenda voor speeldata.

Klankschalenmassage
Door middel van het plaatsen van klankschalen op of in de nabijheid van het lichaam trillen de magische klanken van de schalen diep door in het lichaam. Dit zorgt voor een diepe ontspanning.
Daarnaast gebruik ik ook soms mijn stem, drum of rainstick als dat passend is.
Een klankschalensessie duurt ongeveer 60 a 70 min en kost €65

Coaching voor musici
Vanuit mijn aandoening focale dystonie ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van het vinden van nieuwe wegen in musiceren.
Thema’s als vergroten van je expressie en voorstellingsvermogen en zicht op je authenticiteit liggen me na aan het hart. Maar ook omgaan met podiumangst en beperkende gedachtepatronen zijn gebieden waar ik je veel te bieden heb, omdat daarin mijn eigen worsteling ligt.

De shakuhachi vertolkt stiltemuziek en is een Japanse bamboefluit die oorspronkelijk werd gebruikt als meditatiemiddel in de Zenkloosters. Het heeft een klank die heel dicht bij de natuur ligt en verstilling en diepe ontspanning kan brengen. Bij deze muziek draait het niet om de speler, noch de noten, maar de stilte tussen en achter de noten.

Elke laatste zondagochtend van de maand, ‘Spelen met stilte’ in Zutphen. Zie de agenda voor data concerten.

Hieronder improvisaties met fluit/ zang en spacedrum (door Joep Everts)

Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.
~ Plato

Vragen? Stel ze gerust door hier te klikken.

Back to top