Over mij

Liesbeth Niesten is De Veervrouw

Oorspronkelijk was ik freelance fluitiste in diverse symfonie- en kamerorkesten en ensembles. Naast deze werkzaamheden hield ik me bezig met persoonlijke ontwikkeling om mijn podiumangst te helen.

Zo volgde ik haptotherapie, energetisch lichaamswerk, ademtherapie, verdiepte ik me in intuïtieve ontwikkeling, volgde meditatiecursussen en mindfulness, en hield me een paar jaar bezig met sjamanisme, waar ik de kracht van intentie en ceremonieel werk ontdekte en onderlinge verbondenheid met de natuur.

Een blessure was de aanleiding waardoor ik uit de klassieke muziekwereld stapte. Daar stond ik dan met lege handen. Er brak een periode aan van grote onzekerheid in mezelf, niet weten en zoeken. In die tijd begon ik met het spelen van de shakuhachi, een weg in ‘zijn met wat er is’ en loslaten van mijn streven naar perfectie. Pure meditatie. Op de fluit begon ik met spelen van binnenuit en improvisatie in plaats van alle ‘voorgeschreven’ muziek.

Ervaringsdeskundig

Vanuit mijn eigen weg naar bewustwording en bevrijding, en mijn interesse in de vele levensprocessen van mensen kwam ik bij de coachingopleiding ‘Instrument voor hulp’ van het ITIP terecht waar ik leerde om zelf het instrument te zijn in het begeleiden van mensen.

Ik vind het belangrijk om zelf in ont-wikkeling te blijven en volg geregeld trainingen en cursussen die dit ondersteunen.
Daarbij zie ik het leven met al zijn uitdagende omstandigheden als inspiratiebron om te leren en te spelen. En weet ik dat ik niet altijd de omstandigheden kan veranderen, maar wel de manier hoe ik ermee omga.

Na mijn muzikale loopbaan begon ik vanuit mijn artistieke achtergrond als activiteitenbegeleidster in een particuliere zorginstelling en volgde de opleiding tot verzorgende IG.
Vervolgens ben ik me als zzp-er gaan richten op het geven van palliatieve en terminale zorg en coaching bij mensen thuis. Daarin kan ook het maken van muziek bijdrage zijn aan het welbevinden.

Vanaf 2016 -2019 was ik coach en trainer bij buitengewoonzijn.nu waarin ik mezelf en deelnemers uitdaagde om ideeën ten uitvoer te brengen die een bijdrage zijn voor de wereld. www.buitengewoonzijn.nu

Zie de agenda voor alle data van mijn concerten en retraites.

Vragen? Wees welkom om het contactformulier in te vullen.

Back to top